Ik hou van mij

Maak je leven lichter

Ik hou van jou

is niet de sleutel tot de ander,

maar ik hou van mij

Het is zo waar. Ik heb de afgelopen weken met meerdere mensen over dit onderwerp gesproken. In relaties kan het enorm opspelen. Als je de verbinding met de ander (tijdelijk) niet voelt, maar daar wel intens naar verlangt. Wat doe je dan? We zijn geneigd om van alles te verzinnen om de ander te bereiken. We gooien hengeltjes uit, we verzinnen iets leuks om samen te doen, we creeren onbewust een conflict, we gaan de ander verleiden – allemaal in de hoop dat het helpt, dat we opnieuw verbinden.

Soms is dat zo – soms ook niet. Dan komt er een moment waarop de eenzaamheid ons overvalt. Het is niet gelukt de verbinding waar we zo intens naar verlangen te ervaren. Teleurgesteld trekken we ons terug. In het uiterste geval gaan we zelfs denken dat er iets mis is met onze relatie. Maar is dat ook zo?

Het is niet aan mij om daar over te oordelen, begrijp me goed. Soms is een relatie niet goed of klaar. Soms speelt er iets anders. Maar als mensen bij me komen met vragen over hun relatie, vraag ik altijd eerst hoe het gaat met het huwelijk met zichzelf. Je verlangt naar verbinding met de ander, maar hoe is de verbinding met jezelf? Wat doe jij om jezelf gelukkig te maken en waar geef je je geluk uit handen? Het is zo belangrijk om dat onderscheid te maken. Onze partners zijn de perfecte spiegels.

Herkenbaar? Vraag je dan eens af: wat verwacht ik eigenlijk van mijn partner? En: wat kun jij zelf doen op dat vlak? Doe het eens anders. Laat de verwachting eens los. Sta op – voor je eigen Geluk. Geef jezelf wat je zo graag wilt ontvangen van de ander. Misschien laat je partner jou (onbewust) alleen maar zien waarin jij jezelf gelukkig kunt maken, waar voor jou een kans ligt op groei en ontwikkeling. Dan kun je de verbinding met jezelf herstellen. En vervolgens, wie weet, ook de verbinding met hem of haar. Hoe mooi is dat!

Ik hou van mij is dus de sleutel tot de ander. Een schitterende tekst uit een prachtig lied. Afgelopen vrijdag zong Soufiane het weer in de Voice Kids. Hier de versie van Tabitha.

Liefs Magrita

Jouw Soulcoach.nl